Zoek de verschillen! Zakelijk vs. particulier reizen

Een privéreis naar het zonnige Italië of een belangrijke zakelijke afspraak in New York? Bij beide wilt u goed verzekerd op reis. Toch heeft elke reis zijn eigen verzekering. Benieuwd naar het verschil tussen de verzekeringen? Lees het hier!

Zakelijke reisverzekering vs. Particuliere reisverzekering

Het is niet altijd helder welke verzekering waarvoor dient. Een reisverzekering is voor privéreizen en een zakenreisverzekering dekt risico’s en oplossingen die horen bij een zakenreis. Beide verzekeringen hebben hun eigen dekkingen, wij leggen deze uit.

Particuliere reisverzekering

U sluit een reisverzekering af als u voor privédoeleinden op reis gaat, bijvoorbeeld een stedentrip of een zomervakantie. Met een reisverzekering worden uw bagage gedekt, maar u bent ook verzekerd voor medische zorg. U kunt een kort- of langlopende reisverzekering afsluiten. Een kortlopende reisverzekering sluit u af als u niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie gaat. De periode van deze verzekering is net zo lang als de vakantie en de premiebetaling is eenmalig. Gaat u meerdere keren op reis? Dan is het handig om een doorlopende reisverzekering af te sluiten. Dan geldt een reisverzekering voor het gehele jaar. 

Zakelijke reisverzekering

Het verschil met een reguliere reisverzekering is dat een zakenreisverzekering risico’s en oplossingen indekt die horen bij een zakenreis. Als u voor uw werk op reis gaat heeft u vaak uw laptop mee. Een zakelijke reisverzekering biedt een uitgebreide dekking voor uw apparatuur. Gaat u vaak op reis? Dan is een langlopende reisverzekering van toepassing. Staat er maar enkel een keer een zakenreis op de planning? Dan is een kortlopende zakenreisverzekering voldoende.

Gaat u binnenkort op vakantie of zakenreis? Laat u niet verrassen en sluit een bijpassende zakelijke reisverzekering of particulier af. Neem contact op met Munniksma, de Boer & Palali.