Wat dekt uw autoverzekering op vakantie?

Het is vakantie en er staat een trip naar een zonnige bestemming op de planning. Vaak zijn er nog wat laatste dingen die u even snel voor uw vertrek wilt regelen. Als u dan toch de laatste zaken doorloopt, check dan ook even hoe het zit met uw autoverzekering op vakantie.

Autoverzekering op vakantie

In de vakantieperiode gaan veel Nederlanders met de auto op vakantie in het buitenland. Er gelden andere voorwaarden en regels als u met uw auto naar het buitenland vertrekt. Als eerste is het belangrijk om te kijken of uw autoverzekering geldig is op uw vakantiebestemming. Dat kunt u checken met de groene kaart.

Groene kaart

Als u op autovakantie gaat, neem dan de groene kaart mee. Dit is hét bewijs dat uw auto verzekerd is. Daarnaast staat hier ook praktische informatie op zoals uw polisnummer en belangrijke telefoonnummers die u kunt bellen als u pech of schade heeft. Controleer in welke landen een groene kaart nodig is, de meeste gevallen kan dit digitaal. Let op: er zijn landen waar een groene kaart verplicht is om bij u te hebben, zoals Servië, Turkije en Rusland.

Andere bestuurders

Grote kans dat u een lange autorit voor de boeg heeft. Wij raden het aan om dan af te wisselen van bestuurder. Mogen er – naast de verzekerde – ook anderen in uw auto rijden? Dit mag, mits de bestuurders minimaal rijbewijs B hebben. Echter is er wel een uitzondering. Valt de andere bestuurder nog onder het 2toDrive principe? In het buitenland mag alleen gereden worden vanaf 18 jaar!

Lees hier meer over een autoverzekering bij Munniksma, de Boer & Palali!