Vrachtautoverzekering

Met een vrachtauto kunnen goederen worden vervoerd op een snelle, goedkope en efficiënte manier. Op de weg, langs de weg of tijdens het laden en lossen kan een groot voertuig zoals de vrachtauto zeker schade oplopen. Heeft u één of meerdere vrachtauto’s? Dan raden wij aan om een vrachtautoverzekering af te sluiten.

Vrachtautoverzekering wettelijk verplicht

Wanneer u op een vrachtauto rijdt of er één of meerdere in uw bezit heeft, bestaat de kans dat u betrokken raakt bij een verkeersongeluk. Raakt een andere weggebruiker gewond door uw toedoen? Dan kunnen de kosten die voor uw rekening komen, flink oplopen. Een WA-verzekering is dan ook voor iedere eigenaar van een vrachtauto wettelijk verplicht. Met de vrachtautoverzekering voldoet u aan de wettelijke verplichting.

Dekkingsoverzicht vrachtautoverzekering

Bij het kiezen van een vrachtautoverzekering, heeft u de keus uit vier opties. Ten eerste is er de WA (wettelijke aansprakelijkheid). Deze is dus verplicht voor iedere vrachtauto in Nederland en dekt alleen de schade die je aan anderen toebrengt. De WA inclusief brand en diefstal dekt naast de schade aan anderen, ook schade door brand, explosie, kortsluiting, diefstal, inbraak en joyriding. Dan kunt u nog kiezen voor WA + beperkt Casco en voor een compleet pakket kiest u WA + volledig Casco.

Bij WA + volledig Casco bent u niet alleen verzekerd voor de schade die wordt gedekt bij de voorgaande verzekeringen. U bent ook verzekerd voor de volgende zaken:

  • Aanrijding met wild
  • Botsen en omslaan
  • Overstroming, aardbeving, storm, hagel
  • Ruitbreuk
  • Te water raken
  • Vervoer van de vrachtauto (m.u.v. schrammen en lakschade)

Uitzonderingen

Er zijn een aantal punten waarop wij u niet kunnen verzekeren als u een vrachtautoverzekering afsluit. Zo is er geen dekking voor schade die ontstaat tijdens een snelheidswedstrijd of het rijden op een circuit. Ook bent u niet verzekerd voor schade die ontstaat als de bestuurder of passagier geen toestemming had om uw auto te gebruiken, de bestuurder de vrachtauto niet mag besturen (geen rijbewijs o.i.d.) of als hij de vrachtauto niet veilig kan of mag besturen omdat er alcohol of medicijnen zijn gebruikt.

Vraag naar de mogelijkheden 

Wij helpen u graag bij het uitzoeken van een vrachtautoverzekering die passend is binnen uw situatie. Met Munniksma, de Boer & Palali bent u verzekerd van goed advies. Neem vrijblijvend contact met ons op, zo kunnen we samen kijken of aanvullende verzekeringen van belang zijn en berekenen we de premie.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken