Vorkheftruckverzekering

Een vorkheftruck gebruikt u binnen uw bedrijf hoofdzakelijk voor het vervoer van goederen die op een pallet staan. Dit gebeurt dan bijvoorbeeld in een magazijn of op het bedrijventerrein. Er zijn verschillende soorten vorkheftrucks. Zo is de ene geschikt als voorlader of stapelaar en is de ander beter bruikbaar als zijlader of pallettruck. Wat alle verschillende vorkheftrucks met elkaar gemeen hebben, is de verplichtstelling van een verzekering.

Verplichtstelling vorkheftruckverzekering

Volgens de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM) moet ieder motorrijtuig in Nederland verzekerd zijn. Dat geld óók voor een voertuig dat uitsluitend op eigen terrein wordt ingezet. De wet is bedoel voor zowel voertuigen met en zonder kenteken: daar vallen vorkheftrucks onder. Elke heftruck moet dus WA verzekerd zijn. Er bestaat namelijk zowel een werkrisico als een verkeersrisico, denk aan het raken van een magazijnstelling of een heftruck die tegen een auto aanrijdt.

De basisdekkingen van een vorkheftruckverzekering

De verplichte verzekering is de WA-verzekering. Met deze verzekering wordt schade die u aanricht aan anderen gedekt. Tevens wordt schade aan uw eigen bezittingen gedekt. U kunt uw vorkheftruck(s) ook aanvullend verzekeren. Dit kan met de brand, – diefstal en verduistering verzekering. Uw werkmaterieel is op deze manier verzekerd voor brand, diefstal en verduistering. Ook kunt u kiezen voor de cascoverzekering. Naast bovengenoemde dekkingen, bent u dan ook verzekerd bij aanrijdingen, botsen, slippen en omslaan. Zelfs als het door uw schuld gebeurt. Bovendien is schade door vandalisme, onjuiste bediening en bijvoorbeeld grondverzakking of overstroming gedekt.         

Geleende of gehuurde vorkheftruck

Bij geleende of gehuurde vorkheftrucks kan er onduidelijkheid ontstaan over de verzekeringsplicht. De standaard bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering biedt géén dekking als er schade ontstaat aan vorkheftrucks onder opzicht. Twijfelt u? Vraag dan om opheldering bij de eigenaar. 

Meer weten over de vorkheftruckverzekering?

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste vorkheftruckverzekering? Neem dan contact op met Munniksma, de Boer & Palali. Wij brengen de mogelijkheden voor u in kaart. Mochten er andere verzekeringen zijn die passend zijn binnen uw situatie, dan helpen wij u daar uiteraard ook mee. 

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken