verbouwing woning

Verbouwingen aan uw woning: hoe zit het met de verzekering?

Een verbouwing laten uitvoeren? Dit kan een uitbouw zijn, een dakkapel om de woonruimte te vergroten of een compleet nieuwe badkamer. Er komt veel bij kijken. In veel gevallen is het ook nog zo dat de verbouwing uw woning in waarde laat stijgen. Voor, tijdens en na de verbouwing is een goede verzekering erg belangrijk. Hoe dat precies zit leggen we uit in deze blog.

Mogelijkheden woonverzekering

U bent een verbouwing aan het uitvoeren en lekker aan het klussen, maar door al het geklus heeft u schade opgelopen aan uw inboedel. Of u inboedel heeft tijdens het verhuizen schade opgelopen. Dit kunt u op de inboedelverzekering verhalen. Máár, waar moet u op letten wanneer de verbouwing is afgerond? Het is belangrijk dat u uw nieuwe aangebrachte verbouwing aan uw woning of tuin verzekerd tegen schade door brand, water, storm of inbraak. Dit kan door middel van een opstalverzekering. Brengt u een verandering aan in uw huurwoning? Dan kunt u dit verzekeren door een inboedelverzekering.

Rechtsbijstandverzekering nodig?

Indien u in zee gaat met een aannemer is het geen overbodige luxe om een rechtsbijstandsverzekering af te sluiten. U denkt er liever niet bij na, maar er kan altijd een conflict ontstaan tussen u en de aannemer. De rechtsbijstandverzekering dekt de kosten wanneer de verbouwing van uw woning uitloopt tot een juridisch geschil.

Diefstal bouwmaterialen: wanneer dekking?

Wanneer druk bezig bent met de verbouwing is het vaak zo dat er rondom uw woning veel bouwmaterialen liggen. Vaak laat u door ruimtegebrek de bouwmaterialen in de tuin liggen. Tip: leg de bouwmaterialen in een afgesloten container. Het is namelijk zo dat u dán alleen recht heeft op diefstaldekking. Er moeten namelijk aantoonbare braaksporen aanwezig zijn, anders bent u niet verzekerd. Dit geldt ook voor overige materialen zoals bijvoorbeeld uw meubilair.

Woning verbouwen?

Gaat u binnenkort uw woning verbouwen? Laat u niet verrassen. Wij adviseren u graag over de verzekeringen. Lees hier alles over onze verzekeringen of neem contact op met Munniksma, de Boer & Palali.