security

Uw bedrijf verzekeren tegen cybercrime: dit is waarom!

U doet uw uiterste best om de digitale systemen van uw bedrijf te beschermen tegen cybercriminelen, maar helemaal voorkomen is lastig. Criminelen komen via de kleinste ingang binnen. U kunt zich beschermen tegen de gevolgen van cybercrime door uw bedrijf daarvoor te verzekeren. Maar waarom?

Cybercrime

Er zijn verschillende benamingen voor cybercrime: cyber-, digitale- of computercriminaliteit. Maar wat houdt het in? Cybercrime is een vorm van criminaliteit gepleegd met ICT, gericht op digitale systemen. Vormen van computercriminaliteit zijn: cyberafpersing, DDoS-aanvallen, identiteitsfraude etc.

Risico’s

Wanneer cybercriminelen weten in te breken in uw digitale systemen kan de nasleep groots zijn. Immers, bedrijfsgegevens, belangrijke informatie en data zijn uw kapitaal. De financiële gevolgen kunt u beperken door een cybercrime verzekering af te sluiten.

Klantgegevens

Cybercrime raakt niet alleen uw bedrijf, maar ook uw klanten. U kunt reputatieschade oplopen: klanten plaatsen vraagtekens bij de maatregelen die uw neemt tegen cybercriminelen. Maar nog erger is het wanneer gegevens van uw klanten door cybercrime op straat komen te liggen. Voorkomen is beter dan genezen: er zijn verschillende maatregelen die u meteen kan toepassen tegen cybercrime. Hier hebben wij al eens eerder een blog over geschreven.

Thuiswerken

Jammer genoeg zitten cybercriminelen niet stil. Ze spelen vaak in op de actualiteit, zo ook nu  ten tijde van het coronavirus. Computercriminelen doen zich bijvoorbeeld voor als bedrijven of overheidsinstanties en sturen berichten over het coronavirus met besmette links door. Waarschuw uw personeel dat ze niet op deze link moeten klikken en laat ze de mails direct verwijderen. Mocht het onverhoopt toch mis zijn gegaan, dan kunt u rekenen op onze cybercrime verzekering.

Beperken

Niemand kan zich helemaal weren tegen cybercriminelen, maar door middel van een cybercrime verzekering zorgt u ervoor dat de gevolgen van computercriminaliteit worden gereduceerd. De premie van de verzekering is afhankelijk van verschillende onderdelen, bijvoorbeeld van de hoeveelheid maatregelen die uw bedrijf treft tegen cybercrime.

Houdt de gevolgen van cybercrime beperkt en sluit een cybercrime verzekering af. Munniksma, de Boer & Palali adviseren u hier graag in.