Schade door huisdier

Schade door uw huisdier? Zo lost u het op!

Help! Heeft Max, Felix of Pluis weer de bijzettafel gebruikt om zijn/haar tanden in te zetten? Geen zorgen. Zo lost u de schade van uw huisdier op via de verzekering.

De bijzettafel kapot?

Is er binnenshuis iets kapotgegaan? Dan kunt u normaliter gebruik maken van de inboedelverzekering. Schade door uw huisdier wordt alleen niet door iedere verzekeraar vergoed. Het nemen van een huisdier is volgens sommige verzekeraars namelijk het bewust binnenhalen van risico’s. Gelukkig is dit bij enkele verzekeraars wel mogelijk, vaak moet u dan wel een allrisk dekking hebben. Controleer uw polis om te kijken wat uw inboedelverzekering toelaat.

Een ongelukje buitenshuis?

Als eigenaar bent u te allen tijden verantwoordelijk voor uw huisdier. Een ongeluk zit in een klein hoekje. Richt uw huisdier buitenshuis schade aan, dan bent u aansprakelijk voor die schade. Ook als u op dat moment niet de hond uitliet, maar bijvoorbeeld een kennis dat deed. Een aansprakelijkheidsverzekering beschermt u tegen de financiële gevolgen hiervan.  Het ligt iets anders als de hond niet uit zich handelde, maar door het toedoen van iemand anders of als er zich een gevaarlijke situatie voordeed. Dan bent u niet zomaar aansprakelijk.  

En dan?

Neem in alle gevallen contact op met uw verzekeraar om te kijken wat er mogelijk is. In het geval van de aansprakelijkheidsverzekering zal de verzekeraar ook contact opnemen met de andere partij. Bent u niet verzekerd, maar wel aansprakelijk gesteld? Dan is het zaak om duidelijke afspraken te maken over het door u te betalen bedrag is. U hoeft alleen de werkelijk geleden schade te vergoeden.

Heeft u een Max, Felix of Pluis in huis? Bekijk dan de mogelijkheden van Munniksma, de Boer & Palali.