Motorverzekering

Een motor is veel meer dan een vervoersmiddel alleen. Rijden op een motor geeft een gevoel van vrijheid en bovendien is een motor goedkoper dan een auto. U wilt dan ook zuinig zijn op uw motor. Het is daarom van groot belang uw motor goed te verzekeren.

Soorten motorverzekeringen

Als u een motorverzekering wilt afsluiten, kunt u kiezen uit de WA, WA+ en Allrisk. Bij WA wordt alleen de schade vergoed die u aan anderen of andermans spullen toebrengt. Met WA+ wordt ook schade door brand of diefstal aan uw eigen motor en schade aan accessoires zoals uw helm of motorkleding vergoed. Tot slot kunt u kiezen voor een Allriskverzekering. Dit is de meest volledige dekking waarbij naast de WA-schade vrijwel alle schade aan uw eigen motor en accessoires wordt vergoed.

Motorverzekering verplicht

Ook als uw motor voornamelijk in de schuur staat, bent u verplicht deze te verzekeren. De basisverzekering die verplicht is, is de WA (Wettelijke Aansprakelijkheid). Wanneer u deze verzekering niet heeft afgesloten, loopt u het risico op een boete van de RDW. Als u van plan bent de motor een tijd niet te gebruiken, kunt u ervoor kiezen om het kenteken tijdelijk te schorsen. Dit kan onder andere bij de RDW. Vanaf het moment dat de schorsingsdatum in gaat, bent u niet meer verplicht een verzekering af te sluiten. U mag dan alleen niet met de motor de openbare weg op.

Motorclub en buitenland

Bent u lid van een motorclub? Dan gelden de dekkingen van de motorverzekering net zo goed. Meerijden met een toertocht, deelname aan een motortreffen of motorritten om zaken te regelen voor de club zijn gewoon gedekt. Wanneer u betrokken raakt bij een ongeval of na diefstal in landen waar uw groene kaart geldig is, bent u ook gewoon goed verzekerd.

Motorverzekering afsluiten

Wilt u graag een motorverzekering afsluiten? Dan bent u bij Munniksma, de Boer & Palali aan het juiste adres. Samen kijken we op welke manier u uw motor het beste kunt verzekeren.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken