Kampeerautoverzekering

Een kampeerauto is ingericht om in te overnachten en in te verblijven. Hij wordt voornamelijk gebruikt tijdens vakanties en kan gezien worden als een tweede huis op wielen. Om onbezorgd op vakantie te kunnen met de kampeerauto, is het verstandig om een kampeerautoverzekering af te sluiten.

Waarom kiezen voor een kampeerautoverzekering?

Een belangrijke reden waarom u zou kiezen voor een kampeerverzekering, is de verplichtstelling. Iedere kampeerautobezitter moet minimaal het wettelijk aansprakelijkheidsrisico verzekeren. Zo wordt de schade van de tegenpartij gedekt. Met een uitgebreidere verzekering verkleint u uw financiële risico bij schade aan uw eigen camper.

De verschillende opties voor de kampeerautoverzekering

Als u kiest voor een kampeerautoverzekering, heeft u de keuze uit twee opties. De eerste is WA (wettelijke aansprakelijkheid), de tweede is allrisk. Bij WA is schade die u met uw kampeerauto veroorzaakt aan anderen verzekerd. Denk aan materiële schade en letsel. Uw eigen schade betaalt u zelf. Bij allrisk bent u verzekerd voor zowel schade aan een ander als voor schade aan uw eigen kampeerauto. De allriskverzekering dekt vrijwel alle risico’s die u met uw kampeerauto loopt.

De verzekerde onderdelen binnen een allrisk kampeerautoverzekering

Schade kan zomaar opgelopen worden, aangedaan door u of door een ander. Wanneer u een allrisk kampeerautoverzekering afsluit via Munniksma, de Boer & Palali, kunnen wij u verzekeren voor de volgende onderdelen:

  • Aanrijding
  • Botsing met loslopende dieren
  • Brand
  • Diefstal en inbraak
  • Ruitbreuk
  • Storm en hagel
  • Vandalisme

Veelgestelde vraag

Veel mensen gebruiken een kampeerauto alleen tijdens de vakantie. Een veelgestelde vraag is dan ook of de kampeerautoverzekering tijdelijk stop kan worden gezet. Helaas is dit niet mogelijk. U moet de kampeerauto verzekeren zolang het kenteken nog op uw naam staat. Het is alleen mogelijk om de verzekering stop te zetten wanneer u het kenteken laat schorsen.  

Kampeerautoverzekering afsluiten

Zoekt u een goedkope maar vooral goede kampeerautoverzekering? Dan helpen wij u graag. Neem vrijblijvend contact met ons op, dan kijken we samen naar de mogelijkheden. 

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken