Inventarisverzekering

Uw inventaris is een kostbaar bezit. U heeft het nodig om uw werk te kunnen verrichten. Wanneer er schade ontstaat aan uw inventaris dan kan dat financiële gevolgen met zich meebrengen. Het is daarom verstandig om een inventarisverzekering af te sluiten.

Waarom een inventarisverzekering?

Een inventarisverzekering is verstandig wanneer uw inventaris, ook wel bedrijfsmiddelen genoemd, waardevol is of wanneer u zonder de inventaris uw werk niet goed kunt uitvoeren. Met een inventarisverzekering bent u verzekerd tegen de financiële gevolgen hiervan en kunt u uw bedrijfsmiddelen snel weer vervangen. Onder inventaris wordt alles verstaan wat u nodig heeft om werk te kunnen uitvoeren, zoals: een bureau(stoel), gereedschap of laptops. De inventaris bestaat uit producten die u niet verhandelt. 

U bent met een inventarisverzekering verzekerd bij schade veroorzaakt door brand, vandalisme, diefstal, storm of door waterschade.

Hoe werkt een inventarisverzekering?

Bij een inventarisverzekering wordt de nieuwwaarde van de beschadigde bedrijfsmiddelen vergoed als de middelen niet ouder zijn dan een bepaalde leeftijd. Wanneer de inventaris ouder is dan wordt bij schade de dagwaarde uitgekeerd.

Onderneemt u vanuit huis en heeft u een inboedelverzekering? Bij enkele verzekeraars is uw inventaris dan meeverzekerd in een particuliere inboedelverzekering. De manier van uitkeren werkt dan hetzelfde.

De premie

De premie die u betaalt is afhankelijk van de bedrijfssituatie. Zoals de bedrijfsactiviteiten, de branche, de locatie en de grootte van de inventaris. Daarnaast heeft u bij veel verzekeraars ook nog een eigen risico. Deze zou u ook kunnen verhogen om de maandelijkse premie te verlagen.

Vraag naar de mogelijkheden

Wilt u ook graag u inventaris goed verzekeren? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag met het uitzoeken van een passende inventarisverzekering. Laat u door ons informeren over de polisvoorwaarden.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken