Reisverzekering kiezen

Hoe kiest u de beste reisverzekering?

U heeft net een heerlijke vakantie geboekt. Om helemaal zorgeloos op reis te gaan is het verstandig om een reisverzekering af te sluiten. Dan hoeft u zich geen zorgen te maken om onverwachte zaken die roet in het eten kunnen gooien. Hier moet u op letten bij het uitkiezen van een reisverzekering:

Op maat

Een reisverzekering kunt u helemaal aanpassen op uw reisbehoeftes. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een kortlopende of een doorlopende reisverzekering. Maar ook uit wat u wel en niet laat verzekeren. De premie wordt ook op basis van deze keuzes bepaald. Sommige risico’s heeft u misschien al verzekerd door middel van een zorgverzekering of een autoverzekering. Oververzekeren is onnodig, dat geld kunt u beter besteden tijdens de reis.

Kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is aan te raden als u niet vaak op reis gaat. Gaat u alleen op reis? Dan is een kortlopende verzekering goedkoper wanneer u minder dan een maand op reis gaat. Met een gezin is het voordeliger wanneer u minder dan drie weken op vakantie gaan. Deze periodes hoeven niet achtereenvolgens plaats te vinden. Een kortlopende verzekering heeft een vaste begindatum en einddatum. U bent verzekerd vanaf de datum die u heeft opgegeven. Dit kan bijvoorbeeld zijn vanaf vertrek tot aan thuiskomst.

Doorlopende reisverzekering

Een doorlopende reisverzekering is een continue verzekering. Als u meerdere periodes in het jaar op reis gaat is de doorlopende verzekering voordeliger. Een extra voordeel van een continue reisverzekering is dat deze ook bijvoorbeeld een nachtje of weekendje weg binnen Nederland of in het buitenland verzekert. Wanneer u gebruik wil maken van deze verzekering moet u wel een bewijs van overnachting hebben.

Twijfelt u tussen een kortlopende of doorlopende reisverzekering? Neem dan contact met ons op: wij vertellen er graag meer over.

Binnen Europa of buiten Europa

Daarnaast moet u een keuze maken voor een dekking binnen Europa of de werelddekking. Onder de Europadekking vallen ook landen die officieel niet bij Europa horen. Dit zijn de landen die grenzen aan de Middellandse Zee: Madeira, de Canarische Eilanden en de Azoren. Bekijk deze lijst eerst even goed voordat u een werelddekking afsluit.

Annuleringsverzekering

Extra zekerheid? Sluit dan naast de reisverzekering ook een annuleringsverzekering af. Er kan zomaar iets tussen komen en dan is het fijn dat u de reis nog kunt annuleren. De kosten van uw reis worden dan vergoed, ook als u de reis vroegtijdig moet afbreken.  

Passend advies over de reisverzekering? Wij adviseren u graag over de reisverzekering die het beste bij u past.