Groeneplaatverzekering

Zonder kenteken en autoverzekering mag u in Nederland de weg niet op. Als autohandelaar of garagebedrijf is het onmogelijk om voor elke auto en testrit een nieuwe autoverzekering af te sluiten. Een groene plaat, ook wel handelaarskenteken genoemd, biedt uitkomst in deze situatie. Dit kenteken mag op alle auto’s binnen de bedrijfsvoorraad bevestigd worden om er een korte rit mee te maken. Hij is geldig in Nederland, België, Luxemburg en onder bepaalde voorwaarden in Duitsland.

Groeneplaatverzekering

Na het aanvragen van een groene kentekenplaat bij de RDW, bent u verplicht om een WAM-verzekering (Wet Aansprakelijkheid Motorrijtuigen) af te sluiten. Deze verzekering houdt in dat u alleen verzekerd bent voor schade die uw auto toebrengt aan anderen. Sluit u deze verzekering niet af? Dan kan het RDW u een forse boete opleggen. De groene plaat kan gezien worden als het kenteken van uw privéauto en een groene plaat moet u net als een auto, verplicht verzekeren.

Met een groeneplaatverzekering verzekert u iedere auto die met een groene plaat de weg op gaat. Munniksma, de Boer & Palali biedt u een ruime keuze aan uitbreidingen op deze verzekering, bijvoorbeeld voor schade aan de auto zelf of door brand en ongelukken.

Groeneplaatverzekering: onderdeel van een pakket

De groeneplaatverzekering kunt u bij ons afsluiten als onderdeel van een pakket. Zo bieden wij de garageverzekering, waarin een aansprakelijkheids- en een motorrijtuigenverzekering zijn opgenomen. De groeneplaatverzekering kan gezien worden als een kleine garageverzekering en zo bent u verzekerd voor uw bedrijfsvoorraad.

Meer informatie?

Bent u autohandelaar of eigenaar van een garagebedrijf? Sluit dan nu een groeneplaatverzekering af voor de auto’s die u in zakelijk bezit heeft. Munniksma, de Boer & Palali helpt u graag bij het kiezen van de verzekering en bekijkt samen met u of er een pakket kan worden afgesloten. Neem contact op voor de mogelijkheden en meer informatie over de premie.   

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken