Goederenverzekering

Als ondernemer is uw handelsvoorraad zeer belangrijk, daar bent u immers afhankelijk van. Met een goederenverzekering bent u er zeker van dat uw goederen goed verzekerd zijn, mocht er zich een incident voordoen. Zo kunt u na de schade weer zo snel mogelijk terug naar de normale gang van zaken.

Wat is een goederenverzekering?

Een goederenverzekering zorgt ervoor dat bij schade uw goederen verzekerd zijn. Het gaat hierbij omschade die is veroorzaakt door bijvoorbeeld water, brand, diefstal of vandalisme. Onder goederen wordt uw handelsvoorraad verstaan. Een onderdeel van uw handelsvoorraad zijn bijvoorbeeld grondstoffen, halffabricaten, verpakkingen en eindproducten.

Waarom een goederenverzekering?

Onverwachte schade aan uw handelsvoorraad brengt veel gevolgen met zich mee. Met een goederenverzekering bent u verzekerd tegen de financiële gevolgen van een schade. U kunt uw voorraad dan zo snel mogelijk weer aanvullen en de draad weer oppakken.

Wat is de dekking?

De dekking is per verzekeringsmaatschappij verschillend. Bij de meeste verzekeraars wordt water-, brand-, diefstal of vandalismeschade vergoed. Schade welke opzettelijk is aangebracht of schade aan uw inventaris wordt niet vergoed bij de goederenverzekering.

Wat is de premie?

De premie van de goederenverzekering is per bedrijf verschillend. De premie is afhankelijk van de branche waarin het bedrijf zich bevindt en de waarde van de handelsvoorraad. Wij rekenen graag uw persoonlijke premie voor u uit.

Hoe wordt er uitgekeerd?

Vaak keert de verzekeringsmaatschappij de vervangingswaarde uit van uw handelsvoorraad. Dit is de inkoopprijs van uw goederen. Dat zijn namelijk de kosten die u maakt om uw voorraad weer te herstellen. De verzekering heeft in veel gevallen ook een verplicht eigen risico. Dit bedrag verschilt per maatschappij.

Vraag naar de mogelijkheden

Wilt u ook graag uw voorraad goed verzekerd hebben? Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag met het uitzoeken van een goederenverzekering die bij uw bedrijf past.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken