Geen vakantie zonder reisverzekering!

Lekker dobberen in de Middellandse Zee, heerlijk van terras naar terras slenteren of bergbeklimmen in Zwitserland: de vakantie is begonnen! Maar.., dat doet u natuurlijk niet zónder een reisverzekering! Want een ongeluk zit in een klein hoekje en medische kosten in het buitenland… Daar zit u niet op te wachten!

Medische kosten

“Maar ik heb toch een zorgverzekering?” Klopt: een zorgverzekering biedt medische dekking, maar geen volledige dekking. Met uw reguliere zorgverzekering bent u uitsluitend verzekerd voor de medische behandelingen tegen Nederlandse prijzen. In het buitenland zijn de kosten vele malen hoger dan in Nederland. Het verschil zou u zonder een reisverzekering zelf moeten bijleggen.

Medische kosten in buitenland duurder

Wij geven enkele voorbeelden van medische kosten gemaakt in het buitenland, in vergelijking met Nederland:

  • Migraine? Een arts in Hughada, Egypte schreef een rekening uit van 651 euro, waar dit in Nederland 213 euro kost.
  • Een gebroken been? In Antalya, Turkije lopen de kosten op tot 16.900 euro. In Nederland houdt het op bij zo’n 6.340 euro.
  • Een maag- en darmontsteking? In Spanje is de rekening 8.000 euro, in Nederland maar 1.934 euro
  • Spoedeisende hulp? In Miami, USA waren de kosten 53.000 euro, in tegenstelling tot Nederland zit u tussen de 500 en 10.000 euro. Dit is afhankelijk van de diagnose.
  • Een snee- of kniewond? Griekenland vraagt hier 3.500 voor, terwijl het in Nederland 338 euro kost.


Tips voor de vakantiegangers

De kosten in het buitenland kunnen hoog oplopen, daarom raden wij aan om een reisverzekering af te sluiten voor medische kosten. Is er sprake van gezondheidsproblemen of is er iemand ziek? Dan is het van belang om gelijk contact op te nemen met een alarmcentrale. Lees voor het afsluiten van een reisverzekering goed de voorwaarden door. Bewaar altijd de facturen die u tijdens uw reis heeft ontvangen, zodat u er zeker van kunt zijn dat bij terugkomst alles wordt terugbetaald.

Gaat u vaak op reis? Lees hier de verschillen tussen zakelijk en particulier reizen.