verzekering kind op kamers

Gaat uw kind op kamers? Dit is de verzekeringen checklist!

Uw kind gaat studeren en op kamers. Dit is een spannende tijd voor uw kind, maar ook zeker voor u. Wat moet er allemaal geregeld worden? Met deze verzekeringen checklist kunt u uw kind met een gerust hart op kamers laten gaan. 

Inboedelverzekering

Een standaard inboedelverzekering dekt alle losse spullen in huis. Heeft uw kind een kapotte telefoon of een beschadigd studieboek? Dan wordt dit vergoed. Heeft uw kind ook een tuin of schuur bij zijn of haar kamer, dan zijn de spullen die hierin staan zijn ook meeverzekerd. Sommige verzekeringsmaatschappijen eisen dat uw kind zelf voorzorgsmaatregelen neemt om bijvoorbeeld de kans op diefstal zo klein mogelijk te houden. Denk hierbij aan een goed slot op de deur of een rookmelder in de kamer. Het is belangrijk om dit van tevoren even in de polis te controleren.

Opstalverzekering

Waar een inboedelverzekering de losse spullen in huis dekt, verzekert de opstalverzekering vaste spullen. Deze verzekering vergoedt schade aan de woning of kamer waar uw kind niets aan kan doen. Bijvoorbeeld een lekkage of schade aan het dak. Het kan zijn dat verhuurder de kamer ook al met een opstalverzekering heeft verzekerd. Controleer dit even van tevoren, voordat er onnodig nog een verzekering wordt afgesloten.

Aansprakelijkheidsverzekering

Een ongeluk zit in een klein hoekje. Veroorzaakt uw kind per ongeluk materiële en/of letselschade bij derden dan is uw zoon of dochter aansprakelijk hiervoor. Een aansprakelijkheidsverzekering dekt deze kosten. Vaak kun je in combinatie met een inboedelverzekering ook een aansprakelijkheidsverzekering afsluiten.  

Zorgverzekering

Deze verzekering is niet direct belangrijk voor de kamer, maar is dat wel voor uw kind. Wanneer uw kind de leeftijd van achttien heeft bereikt wordt hij of zij namelijk niet meer automatisch meeverzekerd met u. Uw kind kan bij dezelfde verzekeringsmaatschappij als uzelf blijven, maar hij of zij kan ook zelf een zorgverzekering afsluiten. Voor studenten loont het om zorgverzekeringen te vergelijken, veel verzekeraars hebben namelijk speciale pakketten voor studenten.  

Ook uw kind met een gerust hart op kamers laten gaan? Laat u adviseren over de juiste verzekeringen. Neem contact op met Munniksma, de Boer & Palali of kom langs.