Brandverzekering Munniksma, de Boer & Palali

Een brandverzekering afsluiten? Het is van groot belang!

U denkt er liever niet over na, maar het kan iedereen gebeuren. Er breekt brand uit in uw woning. Een brand kan veel schade veroorzaken en de kosten voor het herstel lopen vaak hoog op. Hoe u zich kunt verzekeren tegen brand? U leest het hier. 

Brandverzekering: de mogelijkheden

Wanneer u een verzekering heeft afgesloten bent u verzekerd tegen brandschade, schade door het blussen van de brand en schade door rookontwikkeling. De schade bij een brand kan enorm zijn, het is dan ook verstandig om een opstalverzekering af te sluiten. U bent dan verzekerd voor alles wat aan uw huis vast zit, zoals muren of uw badkamer. U wilt daarnaast ook spullen te verzekeren die bij de brand verloren kunnen gaan. Denk aan uw nieuwe eettafel, televisie of stereo installatie. Dit doet u door middel van een inboedelverzekering.

Verschillende verzekeringen tegen brand

Er zijn verschillende verzekeringen tegen brand. Zoals hier boven genoemd is er de inboedelverzekering en opstalverzekering. Er is ook de kostbaarhedenverzekering dit is een aanvulling op uw inboedelverzekering. Heeft u veel antieke spullen of sieraden? Kies dan voor een kostbaarhedenverzekering. Bij een inboedelverzekering worden vaak maar kostbaarheden tot een bedrag van €2.500 vergoed.

Tips om brand te voorkomen

Een brandverzekering is zeer belangrijk. Wanneer u verzekerd bent heeft u na het uitbreken van een brand geen stress over de bijkomende kosten. Toch is voorkomen beter dan genezen. Daarom geven wij u een aantal tips die brandschade kunnen voorkomen:

  • Hang een rookmelder (in de hal beneden en boven en op zolder);
  • Zet elektrische apparaten uit, dit voorkomt kortsluiting;
  • Schaf een brandblusser aan voor in de keuken.

Heeft u een brand verzekering?

Heeft u vragen of wilt u advies ontvangen hoe u zich het beste kunt verzekeren tegen brand? Wij adviseren u graag over de mogelijkheden. Lees hier alles over onze verzekeringen of neem contact op met Munniksma, de Boer & Palali.