collectieve zorgverzekering

Collectieve zorgverzekering: dit zijn de voordelen

Het kiezen van een zorgverzekering kan lastig zijn, daarom gaven we u al een aantal tips. Maar wist u dat het afsluiten van een zorgverzekering voordelig uit kan pakken wanneer u onderdeel bent van een collectief? Alle voordelen van een collectieve zorgverzekering zetten we in deze blog voor u op een rij.

Wat is een collectieve zorgverzekering?

Voordat we u de voordelen voorleggen, is het van belang te weten wat een collectieve zorgverzekering inhoudt. Een collectieve zorgverzekering is een basispolis of aanvullende polis die gezamenlijk (met een collectief) is afgesloten. Een collectief is een groep personen met bepaalde overeenkomsten. U doet bijvoorbeeld hetzelfde soort werk, u heeft dezelfde leeftijd of een vergelijkbare medische achtergrond.

Waarom een collectieve zorgverzekering?

Het feit dat de personen in het collectief bepaalde overeenkomsten hebben, maakt het voor een verzekeraar iets voorspelbaarder – en daarmee goedkoper – om een risico te verzekeren. Bovendien kan de verzekeraar bepaalde afspraken maken met de belangenbehartiger of rechtspersoon van het collectief. U kunt hierbij denken aan preventieve maatregelen voor vermindering van ziekteverzuim, RSI en lage rugpijn.

Collectieve zorgverzekering: dit zijn de voordelen

Naast een korting van maximaal vijf procent op de basispremie, worden er bij een collectieve zorgverzekering meer voordelen geboden

1. Ruimere vergoedingen

Wanneer u bijvoorbeeld gebruik maakt van fysiotherapie of mantelzorg, wordt een groter deel vergoed dan wanneer u niet onderdeel bent van een collectief.

2. Korting op aanvullende verzekeringen

Met een collectieve zorgverzekering krijgt u korting op aanvullende verzekeringen. Deze verzekeringen dekken zorg die niet door uw basisverzekering wordt vergoed, denk hierbij aan kosten voor een bril, anticonceptie of alternatieve geneeswijzen.

3. Geen medische acceptatie voor aanvullende polis

Zorgverzekeraars mogen klanten weigeren bij de aanvraag van aanvullende verzekeringen. De zorgverzekeraar moet er zeker van zijn dat het risico niet te groot is.  Bij een collectief is dit niet het geval en geldt dus een acceptatieplicht voor aanvullende verzekeringen.  

Ook de partners en kinderen kunnen in de meeste gevallen gebruikmaken van de collectiviteit van u als verzekeringsnemer.

Collectieve zorgverzekering afsluiten?

Bij een collectieve zorgverzekering krijgt u meer voor minder. Wilt u na het lezen van deze blog ook graag een collectieve zorgverzekering afsluiten? Dat kan. Neem contact op met Munniksma, de Boer & Palali, dan bespreken we samen de mogelijkheden.