Collectieve ongevallenverzekering

Een ongeval kan eenieder overkomen, ook uw medewerkers. Ongevallen brengen vaak financiële gevolgen met zich mee. Met een collectie ongevallenverzekering beperkt u deze gevolgen voor uw werknemers en uzelf.

Wat is een zakelijke collectieve ongevallenverzekering?

Een collectie ongevallenverzekering verzekert uw medewerkers tegen ongevallen die plaatsvinden op kantoor of tijdens woon-en werkverkeer. Heeft u medewerkers die veel thuiswerken? Ook zij zijn verzekerd bij een ongeval tijdens het werken vanuit huis. 

Met een ongeval wordt bedoeld: een plotselinge of onverwachte gebeurtenis op het lichaam van de verzekerde, waaruit blijvende invaliditeit of overlijden is ontstaan. In sommige gevallen is het afsluiten van een collectieve ongevallenverzekering voor een werkgever zelfs verplicht. In dat geval is dat vaak opgenomen in de cao.

Hoe werkt een collectieve ongevallenverzekering?

De verzekering is geschikt voor elk bedrijf. U sluit de verzekering af voor uw medewerkers. Daarbij kunt u zelf bepalen wie u verzekert. Bijvoorbeeld een groep binnen het bedrijf -deze legt u vast- of medewerkers die in een vast dienstverband bij u werken. Bij de meeste ongevallen keert de verzekering uit, ook in het buitenland. Maar bij schade door opzet of schade door uw beroep als sporter keert de verzekeraar niet uit.

De hoogte van het uitgekeerde bedrag is afhankelijk van de mate van invaliditeit.  Wanneer er sprake is van overlijden krijgen de nabestaanden het verzekerde bedrag in een keer uitgekeerd.  

De premie

De premie van de verzekering is afhankelijk van een aantal zaken: het aantal medewerkers dat u wilt verzekeren, de werkzaamheden die worden uitgevoerd, de loonsom, de dekking en het bedrag dat u wilt laten verzekeren. U kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om een uitkering te krijgen in de vorm van een vast bedrag of op basis van het salaris. Daarnaast is er ook nog de mogelijkheid om geregistreerde bezoekers mee te laten verzekeren. Ook hierdoor verandert de premie. Deze dekking geldt helaas niet als uw onderneming erop gericht is om bezoekers te ontvangen.

Vraag naar de mogelijkheden

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag met het uitzoeken van een collectieve ongevallenverzekering die bij u bedrijf past.  Vraag altijd naar de mogelijkheden bij Munniksma de Boer & Palali.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken