Caravanverzekering

Op vakantie met de caravan. Het is een populaire manier van vakantie vieren onder ons Nederlanders. De hele vakantie is het uw tweede huis, dan zit u natuurlijk niet te wachten op schade. Het is ook een kwetsbaar voertuig als u lange kilometers maakt naar bijvoorbeeld het buitenland.

Schade oplopen

U kunt schade oplopen tijdens de reis naar uw vakantiebestemming, maar eenmaal op uw vakantiebestemming aangekomen is het risico op schade nog niet voorbij. Hagelbuien, een brand dat ontstaat door een omgevallen barbecue of wanneer u aan het strand ligt, kan er ingebroken worden in uw caravan. Het zijn allemaal scenario’s die laten zien dat het goed is om een caravanverzekering af te sluiten. Een caravanverzekering is niet verplicht.

Caravanverzekering: goed om te weten

Heeft u uw auto verzekerd? Dan is het goed om te weten dat uw caravan hier niet onder valt. Dit is enkel als de caravan is aangekoppeld aan de auto, dan geldt de wettelijke aansprakelijkheid. Alleen de schade die u bij anderen aanricht is dan verzekerd. Is de caravan los gekoppeld dan geldt de WA dekking van uw aansprakelijkheidsverzekering. Kijk goed naar de waarde van de caravan. Heeft u een nieuwe (duurdere) caravan, dan is het goed om deze apart te verzekeren.

Dekking

Kiest u voor een standaard caravanverzekering, dan bent u altijd verzekerd voor:

  • Schade door brand, ontploffing, kortsluiting, diefstal, inbraak (ook de voortent en/of aanbouw);
  • Kosten die gemaakt worden voor hulpverlening boven de waarde van uw caravan. Bijvoorbeeld het bergen of opruimen van de caravan;
  • Kosten die gemaakt worden voor het opnieuw plaatsen en aansluiten van een beschadigde caravan.

Vraag ons naar de mogelijkheden!

Wij adviseren u graag bij het uitzoeken van een geschikte caravanverzekering. Wellicht kunt u deze goed combineren met bijvoorbeeld een reisverzekering. Maak vrijblijvend een afspraak en dan kijken wij samen met u naar de mogelijkheden. 

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken