Bodemverzekering

Een WIA-verzekering wordt afgesloten om kosten bij langdurige ziekte te dekken. Is uw werknemer echter voor minder dan 35% arbeidsongeschikt? Dan kiest u voor de bodemverzekering. De bodemverzekering verzekert namelijk een inkomensaanvulling op de WIA-verzekering voor arbeidsongeschikte werknemers.

Arbeidsongeschikt: wel of niet

Om te weten of een werknemer in aanmerking komt voor een WIA-uitkering, moet eerst de mate van arbeidsongeschiktheid vast worden gesteld. Die mate wordt bepaald door het UWV. Wanneer een werknemer tussen de 15% en de 35% arbeidsongeschikt is, wordt er over het algemeen door de werkgever besloten dat de werknemer in dienst blijft van de werkgever. Als werkgever zult u onderling afspraken moeten maken met uw werknemer over het salaris.

Waarom verzekeren?

Wanneer uw werknemer arbeidsongeschikt is of wordt, blijft u als werkgever verantwoordelijk voor de terugkeer van uw werknemer naar de werkvloer. In het geval dat dit niet mogelijk is, mag er ontslag voor de werknemer aan worden gevraagd. Met de bodemverzekering hebben werkgever en werknemer extra tijd om een passende oplossing te vinden.

Dekking met de bodemverzekering

Met de bodemverzekering verzekert u als werkgever de groep werknemers die voor minder dan 35% arbeidsongeschikt zijn. Op deze manier heeft de werkgever langer de tijd om samen met de werknemer een geschikte oplossing te vinden. Denkt u hierbij bijvoorbeeld aan het aanpassen van de werkplek of het tijdelijk inhuren van externe krachten.

De bodemverzekering kan in de meeste gevallen alleen worden meeverzekerd in combinatie met de ziekteverzuimverzekering. De combinatie biedt u de garantie dat het verzuim van alle werknemers vanaf de eerste dag direct wordt aangepakt. Alles wordt eraan gedaan om uw werknemer aan het werk te helpen en houden.

Vraag naar de mogelijkheden

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van de bodemverzekering en het berekenen van de premie. Het is daarbij voordelig om een volledig pakket bij ons af te sluiten. Vraag daarom altijd naar de mogelijkheden bij Munniksma, de Boer & Palali.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken