verhuis uw verzekeringen mee

Binnenkort verhuizen? Verhuis uw verzekeringen mee!

Heeft u plannen om te gaan verhuizen? Vergeet dan uw verzekeringen niet! Om de verhuizing vlekkeloos te laten verlopen, hebben we een checklist opgesteld.

Doorgeven aan verzekeraar


Over het algemeen is het van belang dat u bij uw verzekeraar door geeft dat u gaat verhuizen. Wij raden u aan om dit ver van tevoren door te geven zodat u altijd terug kunt vallen op uw verzekering. Ook tijdens de verhuizing wilt u natuurlijk verzekerd zijn.

Overlijdensrisicoverzekering

Wanneer u een huis koopt is een overlijdensrisicoverzekering belangrijk. U wilt namelijk niet uw nabestaande achterlaten met onbetaalbare hypotheeklasten. Had u deze verzekering al? Check dan of het verzekerde bedrag past bij uw nieuwe hypotheek.

Inboedelverzekering

Het is belangrijk om aan de inboedelverzekeraar door te geven dat u bent verhuisd. Het kan namelijk zijn dat u na de verhuizing meer of juist minder premie verschuldigd bent. Dit komt voor wanneer u groter, kleiner, in een andere wijk of in een andere plaats gaat wonen.

Opstalverzekering

Heeft u de sleutel van uw nieuwe huis al maar is uw huidige huis nog niet overgedragen aan de nieuwe eigenaar? Dan is het van belang dat beide huizen verzekerd zijn. Het is verplicht om dit te melden bij uw tussenpersoon of verzekeraar.

Overige verzekeringen

Voor verzekeringen die geen betrekking hebben op uw nieuwe woning, is het toch van belang om meteen uw nieuwe adres door te geven. Het kan voorkomen dat het nieuwe adres ook invloed heeft op de premie van deze verzekeringen.

Wilt u graag meer advies over het regelen van de verzekeringen bij een verhuizing? Wij helpen u graag! Wij verzorgen een inventarisering van uw nieuwe situatie en staan u bij met passend advies. Benieuwd naar de mogelijkheden? Neem dan contact met ons op.