Bestelautoverzekering

U zult er als ondernemer vast een keer mee te maken hebben gehad; schade aan uw bestelauto. In dat geval is het van belang dat u verzekerd bent tegen deze schade, anders kunnen de kosten hoog oplopen. Welke bestelautoverzekering voor u als ondernemer het beste is hangt af van uw situatie. Munniksma, de Boer en Palali adviseert u hier graag over. 

Soorten dekkingen: wettelijke aansprakelijkheid (WA)

Er zijn verschillende soorten dekkingen die u kunt kiezen bij het afsluiten van een bestelautoverzekering. U bent verplicht om uw bedrijfsauto minimaal te verzekeren tegen wettelijke aansprakelijkheid (WA). Dit wordt ook wel de basisverzekering genoemd. Het is de meest beperkte dekking, alleen de schade die uw bedrijfsauto aan andere voertuigen en/of personen aanricht wordt vergoed. De schade aan uw eigen bestelauto niet.

Aanvullende dekkingen

Naast de basisverzekering zijn er nog twee opties waarmee u uw verzekering kunt aanvullen namelijk:

  • WA + beperkt casco (WA plus): deze verzekering dekt ook ruit-, hagel-, storm-, diefstal en brandschade;
  • WA + volledig casco (allrisk): deze verzekering vergoedt alles wat onder WA+ beperkt casco valt. Daarnaast vergoedt deze verzekering ook schade aan uw eigen bedrijfsauto, ook wanneer de schade uw schuld is.

Hoogte van de premie

Bij het afsluiten van een bestelautoverzekering moet u ook rekening houden met de premie die u gaat betalen. De hoogte van de premie is afhankelijk van verschillende factoren: (soort) dekking, autotype, kilometers per jaar, leeftijd en het aantal schadevrije jaren. Het kan zijn wanneer u veel jongeren of senioren in dienst heeft, u een hogere premie betaald. Sommige verzekeraars zien dit als risicogroepen en hanteren dan een premietoeslag.

Welke verzekering past bij mij?

Heeft u hulp nodig bij het kiezen van de juiste bestelautoverzekering? Wij adviseren u graag bij het uitzoeken van een passende verzekering.  Vraag ons vrijblijvend naar de mogelijkheden.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken