Bestelautoverzekering

Een bestelauto wordt voornamelijk gebruikt voor het vervoer van goederen. Naast zakelijk gebruik, kunt u een bestelauto ook voor privédoeleinden gebruiken. U gebruikt ‘m bijvoorbeeld omdat u graag aan huis klust en regelmatig spullen moet vervoeren of u gebruikt de auto voor de boodschappen, verhuizingen of voor vakanties. De bestelauto moet, net als uw andere voertuigen, goed verzekerd zijn. Alles over het verzekeren van uw bestelauto leest u hier.

Bestelauto particulier verzekeren

Er bestaan verschillende bestelautoverzekeringen waarvan de één beter geschikt is voor particulier gebruik dan de ander. Heeft u geen eigen zaak? Dan gebruikt u de bestelauto uitsluitend particulier. U kunt de bestelauto dan particulier verzekeren. Wanneer u zelfstandig ondernemer bent, dan heeft u te maken met zakelijke ritten. Bij een particuliere bestelautoverzekering zijn die ritten niet gedekt.

De premie van de bestelautoverzekering

De premie van de bestelautoverzekering is afhankelijk van verschillende factoren. Denk aan de leeftijd van de bestuurder, de regio waarin u woonachtig bent, de gewenste dekking, het aantal gereden kilometers per jaar en het aantal beschikbare schadevrije jaren. Er zijn drie opties als het gaat om de bestelautoverzekering. De eerste is de WA-verzekering. Met deze wettelijk verplichte dekking bent u verzekerd voor de financiële gevolgen van de schade die u met uw bestelauto aan anderen toebrengt. De WA Beperkt Casco bestelautoverzekering zorgt ervoor dat u ook verzekerd bent tegen schade door diefstal, storm en ruitschade. Met de Volledige WA-verzekering bent u tevens verzekerd tegen schade aan uw bestelauto door eigen toedoen.

Belastingvoordeel

Wanneer u de bestelauto alleen privé gebruikt, krijgt u geen belastingvoordeel. Een uitzondering hierop is als u mindervalide bent, dan kunt u in sommige gevallen wel gebruikmaken van belastingvoordelen. Het is voor de verzekeraar belangrijk te weten hoe u de auto gebruikt/gaat gebruiken. Als u de bestelauto zakelijk gebruikt, biedt een particuliere verzekering niet altijd de juiste dekking. Bij privégebruik is het meestal niet mogelijk om een zakelijke verzekering af te sluiten.

Meer informatie?

Het bepalen van de juiste bestelautoverzekering kan lastig zijn. Wilt u meer informatie? Dan bent u bij Munniksma, de Boer & Palali aan het juiste adres. Neem contact met ons op, dan gaan we alle mogelijkheden bij langs.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken