Bedrijfsautoverzekering

Als ondernemer kunt u er niet zonder de bedrijfsauto. Het afsluiten van een bedrijfsautoverzekering hoeft zeker niet duur te zijn. U kunt besparen op de premie, zonder dat dit invloed heeft op de dekking.

De bedrijfsautoverzekering

Een bedrijfsautoverzekering sluit u af voor de auto die u zakelijk gebruikt en die ook op die manier in de administratie geregistreerd staat. Uzelf en ook werknemers mogen in het voertuig rijden. Wordt de auto enkel gebruikt voor woon-werkverkeer? Dan is het niet verplicht om een bedrijfsautoverzekering af te sluiten. De auto privé verzekeren is dan een betere optie.

Wanneer een bedrijfsautoverzekering?

Wanneer u gebruik maakt van een particulier verzekerde auto, dan kunt u bepaalde ritten noteren als zakelijke kilometers. Denkt u hierbij aan ritten naar een beurs of zakelijke bespreking. De gereden kilometers mag u fiscaal verrekenen in de bedrijfsadministratie. Dit is echter niet altijd het geval. Voor het bezorgen van maaltijden en het rijden als taxi heeft u wel een bedrijfsautoverzekering nodig. Wanneer een auto tot het vermogen van de onderneming behoort, kiest u voor een bedrijfsautoverzekering. Hierbij maakt het geen verschil of het om een bestelauto of om een personenauto gaat.

Premie

De premie van de bedrijfsautoverzekering wordt enigszins op dezelfde manier berekend als de premie van een particuliere verzekering. Het aantal schadevrije jaren worden meegenomen, net als het gebruik. Maar, er zijn meer afhankelijkheden. Een busje voor het vervoeren van medewerkers naar een locatie brengt minder risico met zich mee dan een bestelauto die dagelijks intensief wordt gebruikt door een loodgieter.

Soort verzekering

U kunt bij Munniksma, de Boer & Palali kiezen uit drie vormen. WA, WA + Beperkt Casco en Allrisk. De WA is verplicht, hierbij is schade door de bedrijfsauto aan anderen verzekerd. Bij de uitgebreidere verzekeringsvormen wordt ook schade aan uw eigen bedrijfsauto verzekerd.

Meer informatie?

Wij vertellen u graag meer over de bedrijfsautoverzekering. Wanneer u contact met ons opneemt, bespreken we samen de mogelijkheden.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken