MBP Zorgverzekering kiezen

4 tips voor het kiezen van uw zorgverzekering

De winter is in aantocht, net als het nieuwe jaar. In deze periode is het weer tijd om u te oriënteren op uw zorgverzekering. Blijft u bij uw huidige zorgverzekeraar of stapt u over dit jaar?

Overstappen naar een nieuwe zorgverzekering

Bent u van plan om over te stappen dit jaar? Dan kunt u dat doen van half november t/m 31 december 2019. Heeft u voor 1 januari 2020 nog geen nieuwe verzekering gekozen, dan is er de mogelijkheid om dit voor 1 februari 2020 te doen. Let op: u moet dan wel uw huidige zorgverzekering voor januari 2020 hebben opgezegd, anders geldt deze regel niet voor u.

Tips voor het kiezen van uw zorgverzekering

U weet nu wanneer u kunt overstappen en waar u rekening mee moet houden. Graag geven wij u aanvullend vier tips voor het kiezen van uw zorgverzekering.

Tip 1: Maak gebruik van een zorgvergelijker

Om de beste zorgverzekering op maat te vinden, is het verstandig om meerdere zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Wij hebben een zorgvergelijker voor u beschikbaar gesteld. Klik op deze link om naar de vergelijker te gaan.

Tip 2: Houdt rekening met uw zorgbehoefte

Van welke zorg gaat u het aankomende jaar gebruik maken? U kunt bijvoorbeeld vaker langs de tandarts moeten of meer gebruik gaan maken van fysiotherapeutische behandelingen. Is dit het geval, sluit dan aanvullende verzekeringen af. 

Tip 3: Verhoog uw eigen risico en bespaar op uw premie

Het minimale eigen risico bedraagt €385. Wanneer u het eigen risico verhoogt tot het maximumbedrag van €885 bespaart u geld op uw premie.

Tip 4: Kies voor eenmalige betaling van de premie

Nog meer geld besparen, kunt u doen door de premie voor het gehele jaar in één keer te betalen. Zo kunt u tussen de 1% en 3% besparen op de totale premie. Is dit voor u niet mogelijk, dan is een maandelijkse betaling de beste optie.  

Meer weten?

Wilt u graag advies over het kiezen van uw zorgverzekering? Wij helpen u graag, want goede zorg vinden we erg belangrijk. Wij verzorgen een inventarisering van uw situatie en op basis daarvan komen wij tot een passend advies. Benieuwd naar de mogelijkheden? Maak hier een afspraak voor passend en persoonlijk advies.