particulieren verzekeringen

Zorgverzekering afsluiten? Houd hier rekening mee!

Het is weer de tijd van het jaar dat u kunt overstappen van zorgverzekeraar. Bent u dit van plan? Houd hier rekening mee bij het overstappen van zorgverzekering!

Wanneer kunt u overstappen?

Van half november t/m 31 december 2018 is het mogelijk om van zorgverzekering over te stappen. Hebt u voor 1 januari nog geen nieuwe verzekering gekozen, dan is er de mogelijkheid om dit voor 1 februari 2019 te doen. Let op: u moet dan wel uw huidige zorgverzekering voor januari 2019 hebben opgezegd, anders geldt deze regel niet voor u.

Vergelijken van zorgaanbieders

Om de beste zorgverzekering op maat voor u uit te zoeken, is het verstandig om meerdere zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken. Munniksma, de Boer & Palali heeft zo’n vergelijker voor u beschikbaar. Kijk op mbpweb.nl/zorgvergelijker en kies de verzekering die aan al uw wensen voldoet!

Uw zorgbehoefte

Let goed op uw zorgbehoefte voor het nieuwe jaar! Van welke zorg gaat u allemaal gebruik maken? Kijk of u bijvoorbeeld verwacht meer gebruik te gaan maken van fysiotherapie behandelingen of dat u meerdere afspraken bij uw tandarts op de planning heeft staan. U kunt hiervoor aanvullende verzekeringen afsluiten.

18 jaar? Zelfstandig de zorgverzekering afsluiten!

Alle inwoners van Nederland moeten een basis zorgverzekering afsluiten. Deze is verplicht. Tot 18 jaar zijn de kinderen gratis verzekerd bij de zorgverzekeraar van hun ouders. Daarna zijn zij verplicht om premie te betalen voor de zorgverzekering. Daarnaast kan uw kind ook zorgtoeslag aanvragen.

Betaalwijze zorgverzekering

Een verzekering kost logischerwijs geld. U kunt echter besparen! Dat kan door de premie voor het gehele jaar in één keer te betalen. Zo kunt u tussen de 1% en 3% besparen op uw totale premie. Is dit voor u niet mogelijk, dan is een maandelijks betaling de beste optie.