Ziekteverzuimverzekering

Ziekteverzuimverzekering

Stelt u zich voor: een arbeidskracht wordt langdurig ziek. Vervelend voor uw werknemer, maar ook vervelend voor u. Bij ziekteverzuim van personeel kunnen de kosten zakelijk namelijk hoog oplopen. Een zieke werknemer kost een bedrijf gemiddeld meer dan honderd euro per dag. Daarom is het belangrijk om een ziekteverzuimverzekering af te sluiten.

Waarom een ziekteverzuimverzekering?

Als een werknemer door ziekte niet in staat is zijn werkzaamheden uit te voeren, kost dat uw bedrijf geld. Wellicht moet u een ander aannemen om de zieke te vervangen. Het nieuwe personeelslid wordt ingewerkt en moet natuurlijk ook salaris ontvangen. Ook moet u volgens de Wet Uitbreiding Loondoorbetaling Verplichting Bij Ziekte het salaris van de zieke medewerker doorbetalen. Er zijn verschillende regels vanuit de overheid om vast te stellen hoelang deze doorbetaling doorgaat, maar het minimum is twee jaar. Er wordt dan in ieder geval 70% van het normale loon doorbetaalt. Om deze financiële gevolgen van ziekteverzuim in uw bedrijf af te dekken, is het raadzaam een ziekteverzuimverzekering af te sluiten.

Hoe werkt een ziekteverzuimverzekering?

Een ziekteverzuimverzekering keert het gekozen dekkingspercentage uit bij ziekte van een werknemer. Het eigen risico van een ziekteverzuimverzekering is meestal verwerkt in een bepaald aantal wachtdagen. Dat werkt net zoals de wachtdagen die vele bedrijven hanteren voor werknemers, om kortdurend ziekteverlof te voorkomen. Dit houdt in dat de werknemer de eerste (en af en toe de tweede) dag van de ziekmelding niet uitbetaalt krijgt.

Vraag naar de mogelijkheden

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van een ziekteverzuimverzekering die bij uw bedrijf past. Zo hoeft u zich geen zorgen te maken over eventueel ziekteverzuim van uw personeel. Het is voordelig om een volledig pakket bij ons af te sluiten. Vraag daarom altijd naar de mogelijkheden bij Munniksma, de Boer & Palali.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken