Arbeidsongeschiktheidsverzekering

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Als u in loondienst bent, bent u automatisch verzekerd voor een aantal zaken. Als ondernemer bent u zelf verantwoordelijk voor de juiste verzekeringen. Bijvoorbeeld voor het geval u arbeidsongeschikt raakt. U kunt u wel zelf laten verzekeren door middel van een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV). Dit is niet verplicht. Waarom is een AOV verstandig als ondernemer?

Wat is een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Als u door een ongeval of ziekte niet kunt werken, loopt u inkomen mis. Als ondernemer krijgt u geen uitkering vanuit de overheid. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering is een financieel vangnet dat u in zo’n situatie helpt. Met een AOV krijgt u een maandelijkse uitkering. Dit geeft u dus een stukje zekerheid voor het geval er onverwachts iets gebeurt.

Voordelen

Het grootste voordeel van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is natuurlijk de zekerheid dat u gewoon uw inkomen houdt, wat er ook gebeurt. Maar er zijn ook andere voordelen:

– U kiest zelf het inkomen dat u wilt ontvangen bij arbeidsongeschiktheid
– Bij ziekte is er vaak intensieve begeleiding
– De premie van een AOV is aftrekbaar van de belasting
– U kunt de AOV aan uw persoonlijke situatie aanpassen door de vele opties

Opties

Iedereen is anders en ook de persoonlijke en professionele situatie verschilt per persoon. Kijk behalve naar premie ook vooral naar dekkingen en polisvoorwaarden. Iedereen kan ziek worden, ook al verwachten we het niet. Weeg de voor- en nadelen dus goed tegen elkaar af. U kunt bijvoorbeeld kiezen voor een verzekering die alleen ongevallen dekt of voor een verzekering bij ongevallen én ziekte. Daarnaast zijn er binnen de verzekering vele opties, zoals hoe lang het eigen risico duurt.

Afhankelijk per beroepsgroep

Per beroep verschilt ook het risico. Fysiek zware of staande beroepen hebben een hoger risico dan beroepen waarbij u veel achter de computer werkt. Kijk wat voor u de beste optie is. Er is bijvoorbeeld ook de optie om psychische ziekten (denk aan depressie of burn-out) mee te nemen in de dekking.

Bent u benieuwd welke arbeidsongeschiktheidsverzekering geschikt is voor u? Wij helpen u graag!