Tweede gezinsautoverzekering

Het is geen overbodige luxe meer om twee auto’s voor de deur te hebben staan. Als u de eerste auto al had verzekerd, gaat deze verzekering niet automatisch door voor de tweede auto. Daarom is het verstandig om een tweede gezinsautoverzekering af te sluiten.

Hoe zit het met een tweede gezinsautoverzekering?

Bij de aanschaf van een tweede auto, heeft u ook een tweede verzekering nodig. Als u beide verzekeringen bij dezelfde maatschappij onderbrengt ontvangt u een premiekorting. Er gelden een aantal voorwaarden om in aanmerking te komen voor deze korting.

Premiekorting

De korting die u ontvangt staat vaak gelijk aan de korting die u voor de eerste auto ontvangt. Dit verschilt per persoon, het hangt af van de opgebouwde schadevrije jaren. Het is niet zo dat de schadevrije jaren van de eerste auto automatisch meegaan naar de tweede auto. De tweede auto bouwt zijn eigen schadevrije jaren op.

Schadevrije jaren

Een meest gestelde vraag: als ik schade rijd met mijn tweede auto, heeft dit invloed op de schadevrije jaren van de eerste auto? Nee, het zijn twee aparte verzekeringen. Als u schade heeft gereden behoudt u nog steeds uw premiekorting. Stel u stapt met de tweede auto over naar een andere verzekeraar, dan zijn de aantal schadevrije jaren van deze auto wel van belang en heeft dit invloed op uw premiekorting.

Voorwaarden tweede auto

Voordat u een tweede gezinsautoverzekering afsluit, dient u te voldoen aan een aantal voorwaarden:

– Afgelopen 1 of 2 jaar heeft u schadevrij gereden

– De auto heeft geen hoge waarde

– De bestuurder van de auto is ouder dan 24 jaar

– De verzekering van de auto staat op eigen of partners naam

– De verzekering van de auto mag niet op naam van uw kind worden gezet 

Tweede gezinsauto verzekering

Wij raden aan om beide auto’s uit één gezin onder dezelfde verzekeraar te verzekeren. Zo profiteert u van premiekorting. Vraag naar de mogelijkheden bij Munniksma, de Boer & Palali.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken