Startende ondernemer? Dit zijn de belangrijkste verzekeringen.

Als startende ondernemer komen er veel risico’s op uw pad, zowel persoonlijk als bedrijfsmatig. Dit wilt u natuurlijk zoveel mogelijk zien te voorkomen. Want een goede start is het halve werk! Indekken tegen alle risico’s gaat helaas niet. Daarom hebben wij de belangrijkste verzekeringen op een rijtje gezet.

Bedrijfsaansprakelijkheid

U heeft een prachtige winkel geopend en een klant struikelt over de drempel. Of u bent adviseur en laat tijdens een gesprek een kop koffie over de laptop van de klant vallen. Voor dit soort schades wilt u verzekerd zijn. De aansprakelijkheidsverzekering dekt de schade die u of uw medewerkers aanricht bij anderen. De aansprakelijkheidsverzekering van het bedrijf valt niet onder de privé aansprakelijkheidsverzekering. Niet geheel onbelangrijk dus! 

Arbeidsongeschiktheid

Een korte ziekteperiode kunt u misschien financieel nog opvangen. Maar wat als u voor een langer periode ziek raakt? Het is daarom als ondernemer erg belangrijk om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten. Deze verzekering is niet verplicht. We raden echter sterk aan om deze toch af te sluiten. Lees hier meer over.

Rechtsbijstand

De klant is koning, máár dit houdt natuurlijk een keer op wanneer uw klant weigert te betalen. Dan komt de rechtsbijstandsverzekering om de hoek kijken. Dit geldt overigens ook voor conflicten met uw werknemers of leveranciers. Met deze verzekering dekt u eventuele advocaats- en deurwaarderskosten.

Pensioenverzekering

Ouder worden we allemaal! Natuurlijk denkt u er als startende ondernemer nog niet aan om te stoppen. Toch is het belangrijk om alvast naar de toekomst te kijken. Want we willen later allemaal zorgeloos genieten van onze oude dag. Daarom heeft iedereen in Nederland recht op een AOW-uitkering, ongeacht hoe lang iemand in dienst is geweest. Er zijn meerdere mogelijkheden om geld op zij te zetten voor de oude dag. Per ondernemer kan het verschillen welke wijze het meest efficiënt is.

Gebouw

Het pand waarin u werkt is hét visitekaartje voor uw bedrijf. U wilt hier natuurlijk zo zuinig mogelijk mee omgaan. Een verzekering voor schade door brand, inbraak, heftige weersomstandigheden of waterschade is dan zeker niet overbodig. Let er ook op dat u uw inboedel voor de juiste waarde laat verzekeren!

Bedrijfsschade

Stel dat uw bedrijf wordt getroffen door een grote brand en de zaken komen stil te liggen. Er wordt dan geen omzet gemaakt maar de vaste uitgaven gaan wel gewoon door. In dat geval komt een bedrijfsschadeverzekering goed van pas. Met deze verzekering zullen de vaste kosten en eventuele gederfde winst vergoed worden.

Heeft u vragen over één van de verzekeringen of wilt u weten welke verzekeringen voor uw onderneming van belang zijn? Neem dan contact met ons op. Wij staan altijd voor u klaar!