Rechtsbijstandverzekering particulier

Hoe goed alles ook is geregeld, een conflict is niet altijd te voorkomen. Denk bijvoorbeeld aan een burenruzie of een conflict met een bedrijf. Zonder een rechtsbijstandverzekering particulier kunnen de juridische kosten bij een conflict hoog oplopen.

Waarom een rechtsbijstandverzekering particulier?

Er zijn verschillende situaties waarin een conflict kan ontstaan. Een geschil op uw werk, waarbij uw inkomen in gevaar kan komen, een miskoop bij een (web)winkel of er is letsel opgelopen bij een verkeersongeval. Er zijn talloze redenen om uzelf te verzekeren voor rechtsbijstand.

Hoe werkt een rechtsbijstandsverzekering?

Een rechtsbijstandverzekering geeft u recht op deskundige rechtshulp en juridisch advies. Zijn er kosten van rechtsbijstand? Dan worden deze ook vergoed. De volgende kosten worden (geheel of gedeeltelijk) vergoed bij een rechtsbijstandverzekering:

– Expertisekosten

– Kosten van deskundigen

– Kosten van getuigen

– Gerechtskosten

– Rechtsbijstand advocaat

– Veroordeling in proceskosten van de tegenpartij bij verlies rechtszaak

Premie

Een dekking wordt aangepast naar uw wensen. De hoogte van de premie hangt af van gewenste eigen risico, persoonlijke situatie, wel of geen scheidingsmediation en of u juridische hulp rondom uw werk wilt afsluiten. Daarnaast kunt u zich voor 1 of 3 jaar verzekeren.

Vraag naar de mogelijkheden

Een rechtsbijstandverzekering kan per persoon verschillen. Weet u niet welke dekking bij u past? Neem dan contact op en vraag naar de mogelijkheden bij Munniksma, de Boer & Palali.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken