Overlijdensrisicoverzekering

Overlijdensrisicoverzekering

Het is een onderwerp waar u liever niet over nadenkt: uw overlijden. Hoe gaat het na uw overlijden? Hoe zou uw begrafenis zijn en zullen uw nabestaanden daarover veel zorgen en verdriet hebben? U wilt deze zaken goed verzekeren. Waarschijnlijk denkt u al snel aan een uitvaartverzekering, maar ook een overlijdensrisicoverzekering is een belangrijke verzekering!

Waarom een overlijdensrisicoverzekering?

Het grote verschil met een uitvaartverzekering is u dat een overlijdensrisicoverzekering afsluit voor uw dierbaren. U wilt dat uw nabestaanden het goed hebben tijdens, maar ook na uw leven. Met een overlijdensrisicoverzekering worden de financiële gevolgen van een overlijden gedekt. Als u plotseling overlijdt, wordt het ook plotselinge ontbreken van uw inkomen gedekt. Zo kan bijvoorbeeld uw partner nog in hetzelfde huis blijven wonen en uw kinderen op de sportvereniging blijven sporten.

Hoe werkt een overlijdensrisicoverzekering?

De overlijdensrisicoverzekering keert na uw overlijden een geldbedrag uit aan uw naasten, waarvan u zelf de hoogte bij het afsluiten van de verzekering bepaald. Meestal kijkt u bij het vaststellen van de hoogte van dit bedrag naar zaken als de hypotheek of de huurprijs van uw woning. Dit kan uiteraard altijd in samenspraak met een financieel adviseur.

Vraag naar de mogelijkheden

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van een passende overlijdensrisicoverzekering. Het is voordelig om een volledig pakket bij ons af te sluiten. Vraag daarom altijd naar de mogelijkheden bij Munniksma, de Boer & Palali.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken