Opstalverzekering

Een opstalverzekering, ook wel een woonverzekering genoemd, is noodzakelijk bij het verzekeren van een woonhuis. Hoe voorzichtig u ook bent, er is altijd kans op schade. Dit kan vele oorzaken hebben. Daarom is het verstandig om een opstalverzekering af te sluiten.

Waarom een opstalverzekering?

Er kan iets gebeuren waardoor uw woning schade oploopt. Met deze verzekering wordt schade aan huis gedekt waar u niets aan kunt doen. Denk aan een brand, storm, inbraak of een lekkage. Een opstalverzekering is wettelijk niet verplicht. Maar in de praktijk kan het voorkomen dat een hypotheekverstrekker het wel verplicht voor het verkrijgen van een hypotheek.

Hoe werkt een opstalverzekering?

Met een opstalverzekering bent u verzekerd voor schade aan uw woning. Dit is inclusief de funderingen, garages, schuren en bijgebouwen. Daarnaast wordt schade aan de tuin, zoals planten, bomen en struiken ook vergoed. Schade ontstaan door achterstallig onderhoud of wat met opzet of grove schuld gebeurt is niet verzekerd.

Het verzekerde bedrag

Het is voor de opstalverzekering van groot belang dat de herbouwwaarde hoog genoeg is. Dit bedrag is nodig om de woning te herbouwen als deze is afgebrand. Het bedrag wat nodig is om het huis opnieuw op te bouwen is niet de waarde van de koopsom, maar juist het bedrag wat nodig is om een vergelijkbaar huis op dezelfde plek te bouwen.

Verzekeringen rondom uw huis

Een opstalverzekering dekt alleen schade rondom uw woning. Wij adviseren naast een opstalverzekering ook een inboedelverzekering af te sluiten. Zo bent u er zeker van dat uw woning goed verzekerd is. Vraag naar de mogelijkheden bij Munniksma, de Boer & Palali.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken