Oldtimeverzekering

Een oldtimer is een klassiek voertuig, welke wordt gekenmerkt door het feit dat deze al een lange tijd niet meer worden geproduceerd in een fabriek. Een oldtimer wordt anders verzekerd dan bijvoorbeeld een nieuw voertuig. Rijdt u een oldtimer? Dan wilt u deze graag goed verzekerd op de weg hebben. Wij raden aan om een oldtimerverzekering aan te sluiten.

Hoe werkt een oldtimerverzekering?

Een auto die 25 jaar of ouder is wordt beschouwd als een oldtimer. Vanaf deze leeftijd mag een auto vallen onder een oldtimerverzekering. Een oldtimer wordt verzekerd door middel van de taxatiewaarde. Daarnaast mogen er geen onbeperkte kilometers worden gereden. Het gebruik van een oldtimer is tot 7.500 kilometer per jaar.

Wat is er verzekerd bij een oldtimerverzekering?

De dekking is afhankelijk van welk type verzekering u afsluit. Een WA of een WA + casco verzekering. Bij beide geldt dat schade aan anderen én aan uw oldtimer is verzekerd. Heeft u + casco afgesloten? Dan valt uw bagage ook in de dekking. Daarnaast is ruitschade, brand, storm of aanrijding met dieren ook verzekerd.  

Premie

De premie van een oldtimerverzekering is afhankelijk van diverse eigenschappen van de oldtimer. Zo wordt er gekeken naar het gewicht van de auto. Daarnaast is de regelmatige bestuurder bepalend voor de premie. Deze is namelijk een risicofactor. Er wordt rekening gehouden met leeftijd en waar diegene woont. Bijvoorbeeld wonen in de Randstad zorgt voor een hogere verzekering dan in Friesland. Dit in verband met de drukte en risico van ongelukken. Als laatste tellen de opgebouwde schadevrije jaren ook mee.

Neem contact op met Munniksma, de Boer & Palali

U wilt uw oldtimer natuurlijk zo goed mogelijk verzekeren. Daarom is een goede oldtimerverzekering van belang. Vraag naar de mogelijkheden bij Munniksma, de Boer & Palali.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken