Kredietverzekering

Ook al heeft u van tevoren uitgezocht of uw klanten betrouwbaar zijn, het kan gebeuren dat de door u verstuurde rekeningen niet betaald worden. Als afnemers niet betalen, kan dat ingrijpende financiële gevolgen hebben voor u en uw bedrijf. Een onmisbaar onderdeel van betrouwbaar kredietmanagement, is een goede kredietverzekering. Een kredietverzekering biedt namelijk garantie van betaling. De continuïteit van uw bedrijf wordt op die manier gewaarborgd en uw concurrentiepositie verbetert.

Voor wie is een kredietverzekering?

Elk bedrijf dat op open krediet zakendoet, kan voordeel hebben van een kredietverzekering. Bedrijven die in goederen handelen, komen in veel sectoren voor. Een kredietverzekering wordt dan ook in de meest uiteenlopende sectoren afgesloten. Met de verzekering kan voorkomen worden dat er grote verliezen worden geleden. De kredietverzekeraar draait namelijk op voor de kosten wanneer een klant de rekening niet kan betalen. Als een klant niet wil betalen, wordt er niet uitgekeerd.

Soorten verzekeringen

Er zijn verschillende soorten kredietverzekeringen. Zo bestaat er een verzekering per transactie, een verzekering per debiteur, een kredietverzekering per land en een omzetverzekering. Een verzekering per transactie kan handig zijn als u af en toe een zeer groot bedrag van een klant ontvangt. Heeft u klanten van wie u regelmatig grote bedragen ontvangt, dan kunt u een verzekering per debiteur (klant) overwegen. Deze beide varianten zijn in de markt echter doorgaans alleen verzekerbaar bij grotere volumes.

Doet u voornamelijk zaken met één of enkele landen? Dan kunt u een verzekering per land afsluiten. De omzetverzekering is de meest uitgebreide en meest gebruikelijke kredietverzekering. Hierbij wordt uw gehele omzet verzekerd tegen het niet-betalen door klanten.

Kredietverzekering: de voordelen

Een kredietverzekering biedt vele voordelen voor uw bedrijf. Zo is er dekking tegen wanbetaling, spoort het debiteuren aan tot tijdige betaling, is een schadeclaim mogelijk bij non-betaling en zijn de kosten en premie aftrekbaar.

Meer informatie?

De kosten van een kredietverzekering zijn afhankelijk van verschillende factoren. Denk hierbij aan de landen waarmee u zaken doet en de kwaliteit van uw debiteurenbeheer. Wilt u meer informatie? Neem dan contact met ons op.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken