Kostbaarhedenverzekering

Een duur schilderij aan de muur of toch een Rolex in de kast liggen? Dat zijn kostbaarheden die een hoge (emotionele) waarde hebben. Schade aan deze kostbaarheden wilt u natuurlijk gedekt hebben. Dan is een kostbaarhedenverzekering sterk aan te bevelen.

Wat is een kostbaarhedenverzekering?

Een kostbaarhedenverzekering is een aanvulling op uw inboedelverzekering. Deze wordt gezien als een extra én uitgebreidere dekking. Onder kostbaarheden kunt u denken aan antieke spullen, schilderijen, sieraden, horloges, verzamelingen of audiovisuele apparatuur. Met een kostbaarhedenverzekering is schade aan dit materiaal verzekerd.

Waarom een kostbaarhedenverzekering?

Ik heb toch een inboedelverzekering? Klopt, alles wat bij de inboedel hoort wordt gedekt onder de inboedelverzekering. Maar bij een inboedelverzekering worden kostbaarheden vaak maar tot een bedrag van €2.500 vergoed. Heeft u flink wat kostbaarheden in uw huis? Dan is het verstandig om deze kostbaarhedenverzekering af te sluiten!

Schadedekking

Een kostbaarhedenverzekering biedt vaak dezelfde dekking als een uitgebreide (allrisk) inboedelverzekering. Echter biedt een kostbaarhedenverzekering ook dekking bij diefstal of schade buitenshuis, tenzij er sprake is van eigen schuld. Hier vallen kostbaarheden als instrumenten, laptops en lijfsieraden onder. Let op: er worden alleen kostbare spullen vergoed als deze opgegeven zijn bij de verzekeraar.

Stellenclausule

Bij een kostbaarhedenverzekering heeft u niet alleen uitgebreidere dekking en hogere vergoeding, maar is er ook een stellenclausule. Hier worden bij lijfsieraden en antieke voorwerpen de waardevermindering vergoed. Stel: u heeft oorbellen die een waarde hebben van €500. U verliest één oorbel en de andere heeft u nog wel. In principe bent u de helft van de waarde verloren, dus €250. Máár.., door het verlies heeft de andere oorbel nog maar een waarde van €100. Dit is stellenclausule en wordt zowel de verliesschade (€250) als de waardevermindering (€150) vergoed. Er wordt een totaal van €400 vergoed door de kostbaarhedenverzekering.

Kostbaarhedenverzekering

Heeft u veel kostbaarheden in uw huis? Dan raden wij sterk aan om een kostbaarhedenverzekering af te sluiten. Vraag naar de mogelijkheden bij Munniksma, de Boer & Palali.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken