Hypotheekrente

Hypotheekrente

Het rentepercentage van de hypotheek was vroeger afhankelijk van de executiewaarde (de verwachte verkoopprijs bij gedwongen verkoop) die werd gefinancierd met de hypotheek. Hoe kleiner het deel dat hypothecair gefinancierd werd, hoe minder risico de bank liep, met als gevolg een lagere hypotheekrente.

Tegenwoordig wordt er uitgegaan van de marktwaarde. Dit is de waarde van de woning in het economische verkeer. Banken hanteren een grens. Bijvoorbeeld: minder dan 75% van de marktwaarde, of minder dan 80% van de marktwaarde, of 100% van de marktwaarde…, het zijn gebruikelijke percentages die door de banken worden gebruikt om de rente te berekenen.

Rekenhulp

Op internet zijn talloze sites en rekenhulpen te vinden die u een overzicht geven van de hoogte van de hypotheek die u kunt afsluiten t/m de maandlasten die u daarbij mag verwachten. Deze rekenhulpen zijn puur indicatief en berusten niet op uw persoonlijke situatie. Wilt u weten wat er in uw specifieke situatie mogelijk is, neem dan contact met ons op en wij brengen de mogelijkheden graag voor u in kaart.

NHG voorwaarden

Als u aan bepaalde voorwaarden voldoet, dan kunt u in aanmerking komen voor Nationale Hypotheek Garantie. Kijk voor meer informatie op de website van NHG.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken