Extreem weer? Check snel uw verzekeringen!

In Nederland hebben we regelmatig te maken met een fikse regenbui. Deze buien kunnen omslaan tot een hagelbui, onweer of zelfs storm. Deze weerelementen kunnen behoorlijk wat schade opleveren, wat soms flink in de papieren loopt. Hoe goed bent u eigenlijk verzekerd voor schade bij extreme weersomstandigheden?

Extreem weer
Elke vorm van extreem weer heeft zo zijn eigen vergoedingen vanuit een verzekering. Stel: er heeft een fikse storm gewoed. Onder welke verzekering valt deze schade dan? Wat zijn de voorwaarden tot uitkering? Wist u bijvoorbeeld dat een verzekering bij zware storm pas uitgekeerd wordt als de windkracht minimaal 7 is geweest? Wij vertellen welke verzekering u voor welke schade nodig heeft.

Welke verzekering extreem weer?
In de meeste gevallen zit u goed met een opstal- en/of inboedelverzekering. Máár…, welke schade wordt wel vergoed?  

Opstalverzekering
Schade aan uw huis wordt gedekt door een opstalverzekering. Een opstalverzekering wordt ook wel een woonverzekering genoemd. Deze verzekering dekt beschadiging waar u zelf niets aan kunt doen door brand, water of storm. Bliksemschade wordt ook gedekt door een opstalverzekering. Daarnaast bent u ook verzekerd als iemand bijvoorbeeld met zijn auto tegen uw gevel aanrijdt. Heeft u schade aan iets wat vast zit aan uw huis? Zoals een regenpijp, een schuur of het dak: dan hoort dit bij de opstalverzekering.

Inboedelverzekering
Bij een inboedelverzekering wordt schade of verlies aan uw inboedel verzekerd. Schade die ontstaan is als gevolg van brand, inbraak, waterschade (behalve dus als u zélf dat raampje open hebt laten staan) of vandalisme. Onder inboedel vallen alle roerende zaken die behoren tot uw huishouden, zoals een bank, een schilderij of televisie.

Glasdekking
Bij het afsluiten van een inboedelverzekering kunt u al het glas in uw woonhuis meeverzekeren. Is er een ruit gebroken door brand, storm, hagel of inbraak? Dan is een glasverzekering bovenop een opstal- en/of inboedelverzekering wel een vereiste.

Wij raden aan om meerdere verzekeringen af te sluiten. Zo bent u zowel verzekerd voor uw spullen die vast aan het huis zitten als de spullen die zich los in het huis bevinden. Daarnaast bent u ook verzekerd voor al het glaswerk. Vraag Munniksma, de Boer en Palali vrijblijvend naar de voorwaarden.