Bootverzekering

Gaat u op vakantie met uw boot of speedboot? Het is in beide gevallen van belang dat uw boot goed verzekerd is. Het is mogelijk om een bootverzekering af te sluiten met zowel dekking in Nederland als Europa. Dus mocht u met uw boot de grens over gaan, ook dan is het afsluiten van een bootverzekering geen overbodige luxe.

Welke bootverzekering past bij mij?

U kunt er voor kiezen op uw boot WA (basis) te verzekeren, deze vergoedt alleen de materiële en/of letselschade die u bij een ander aanbrengt. Mocht u een aanvaring hebben, dan wordt de schade aan uw eigen boot niet vergoed. U kunt u de basis bootverzekering ook aanvullen met een WA basis casco dekking. Zo bent u ook verzekerd tegen schade door diefstal en vandalisme aan uw boot. Wilt u echt een uitgebreide dekking? Kies dan voor de WA uitgebreid casco dekking. In dat geval bent u ook verzekerd tegen bijvoorbeeld vorstschade en lek raken.

Hoe wordt mijn premie berekend?

Wanneer u uw boot verzekerd komt daar natuurlijk ook de premie bij. Deze wordt gebaseerd op basis van een aantal factoren:

  • Het bouwjaar van uw boot;
  • Aantal pk;
  • De gewenste dekking;  
  • Vaargebied;
  • De dagwaarde van uw boot;
  • De hoogte van het eigen risico.

Bootverzekering: wanneer nodig?

In Nederland is het niet verplicht om uw boot te verzekeren. Heeft u bijvoorbeeld een rubberboot achterin de tuin liggen? Dan moet u de overweging maken of het wel verstandig is om deze te verzekeren. Het is goed om te kijken naar de waarde van de boot, hoe vaak u vaart en waar u vaart (Nederland of buitenland). Heeft u vragen over het afsluiten van de juiste bootverzekering? Neem vrijblijvend contact met ons op.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken