Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering beschermt uw onderneming tegen de gevolgen van schadeclaims wanneer u of een medewerker een beroepsfout maakt. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering van Munniksma, de Boer & Palali geldt voor bedrijven die werkzaamheden verrichten op bijvoorbeeld juridisch of administratief gebied.

Wanneer aansprakelijk?

U bent aansprakelijk wanneer u een fout maakt tijdens het uitoefenen van uw beroep. Uw opdrachtgever huurt u of uw bedrijf in vanwege uw kennis en ervaring. Hij mag daarom verwachten dat u geen fouten maken. Een beroepsfout is helaas zo gemaakt. Te denken valt aan de situatie dat u of een medewerker een verkeerd advies geeft en uw klant hierdoor financieel nadeel oploopt.

De beroepsaansprakelijkheidsverzekering

Een beroepsaansprakelijkheidsverzekering is niet altijd verplicht. Deze verzekering is vanuit de wet of brancheorganisaties alleen verplicht voor bepaalde beroepen. De beroepsaansprakelijkheidsverzekering is wel nodig wanneer uw opdrachtgever erom vraagt. Steeds vaker eisen opdrachtgevers dat ZZP’ers hun aansprakelijkheid zelf verzekeren voordat ze bij hen aan de slag gaan. Denk hierbij aan overheden (bij aanbestedingen) en bemiddelingsbureaus. Zij kunnen u aanspreken op de financiële schade die u per ongeluk veroorzaakt.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering versus bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

Bovenstaande verzekeringen zorgen vaak voor verwarring. Wij zetten daarom voor u de verschillen op een rij, zodat u precies weet welke zakelijke aansprakelijkheidsverzekering u nodig heeft.

Beroepsaansprakelijkheidsverzekering

  • Verzekering tegen vermogensschade die ontstaat door een beroepsfout;
  • Voorbeeld: U bent architect en door een foute berekening komt de bouw stil te liggen;
  • Bedoeld voor bedrijven die werkzaam zijn in de (zakelijke) dienstverlening

Bedrijfsaansprakelijkheidsverzekering

  • Verzekering tegen materiële schade en letselschade waarvoor u aansprakelijk bent;
  • Voorbeeld: U bent loodgieter en veroorzaakt tijdens het repareren van een kraan per ongeluk waterschade
  • Bedoeld voor alle bedrijven

Meer informatie?

Wilt u meer informatie over de beroepsaansprakelijkheidsverzekering? Dan helpen wij u graag. Er bestaan mogelijkheden om een zakelijk verzekeringenpakket af te sluiten. Neem contact met ons op, dan bespreken we de opties.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken