Autoverzekering

Door een autoverzekering bent u verzekerd voor schade in het verkeer. Dit geldt voor schade die u met uw auto heeft veroorzaakt bij andere weggebruikers of uzelf. Met het afsluiten van een autoverzekering met een passende dekking hoeft u zich geen zorgen maken over de eventuele schade.

Een autoverzekering

Een autoverzekering is in alle landen van de Europese Unie verplicht. Dit is geregeld vanuit de Wet Aansprakelijkheidsverzekering Motorrijtuigen (WAM). Volgens de wet bent u verantwoordelijk voor de schade aan iemand anders of aan de spullen van een ander. Met een autoverzekering hoeft u deze kosten niet zelf te betalen.

Wat dekt een autoverzekering?

Er zijn verschillende soorten autoverzekeringen. Ieder met zijn eigen voorwaarden en dekkingen. De eerste is de verplichte WA-verzekering. Deze is verplicht voor iedere autobezitter die zich ermee op openbare wegen bevindt. Deze kan aangevuld worden met een WA+ Beperkt Casco verzekering. Met deze verzekering bent u ook verzekerd tegen schade aan uw eigen auto, bijvoorbeeld wildschade. Daarna is er nog de meest uitgebreide dekking. Dit is de All Risk autoverzekering. Dan wordt ook de schade betaald die u zelf heeft veroorzaakt aan uw eigen voertuig.  

Welke verzekering is passend?

De meeste mensen die een auto bezitten tussen de zes en tien jaar oud gaan voor een WA+ Beperkt Casco verzekering. Maar de leeftijd van uw auto is echter niet het enige selectiecriterium. Een passende verzekering hangt ook af hoe afhankelijk u bent van de auto en in hoeverre u zelf schade – zoals ruitschade – zou kunnen betalen.

Vraag naar de mogelijkheden

Daarnaast bieden wij ook een tweede gezinsautoverzekering aan. Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van een passende autoverzekering. Het is voordelig om een volledig pakket bij ons af te sluiten. Vraag daarom altijd naar de mogelijkheden bij Munniksma, de Boer & Palali.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken