Arbeidsongeschiktheidsverzekering particulier

Arbeidsongeschiktheidsverzekering particulier

Vele werknemers denken dat ze geen arbeidsgeschiktheidsverzekering nodig hebben. Opzich logisch: u bent immers verzekerd via uw werkgever. Toch zijn er financiële risico’s! Daarom is het – ook als u in loondienst bent – verstandig om een arbeidsongeschiktheidsverzekering af te sluiten.

Waarom een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Als werknemer hebt u te maken met de Wet Werk en Inkomen (WIA) wanneer u arbeidsongeschikt wordt bevonden. Deze WIA bestaat uit twee onderdelen. De WGA en de IVA. De WGA is een uitkering welke 70% van het verschil tussen het laatstverdiende loon en het loon als arbeidsongeschikte medewerker bedraagt. U krijgt WGA als u 2 jaar of langer ziek bent, maar in de toekomst weer kunt werken. Het andere onderdeel is het IVA. Deze uitkering keert 75% uit van het laatstverdiende loon. U heeft recht op IVA als u niet of nauwelijks kunt werken en de kans dat u herstelt minimaal is.

Hoe werkt een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Wordt u arbeidsongeschikt? Dan biedt de WIA geen zekerheid over het aanvullen van uw inkomen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering geeft u dan voldoende inkomen om te wonen en leven zoals u dat gewend bent.

Premie arbeidsongeschiktheidsverzekering particulier

De hoogte van de premie is afhankelijk van verschillende factoren, zoals leeftijd en beroep. Let daarom goed op de polisvoorwaarden. De premie van een AOV is fiscaal aftrekbaar bij de inkomstenbelasting.

Vraag naar de mogelijkheden

Neem vrijblijvend contact met ons op. Wij helpen u graag bij het uitzoeken van een passende arbeidsongeschiktheidsverzekering. Laat u door ons informeren over de polisvoorwaarden. Vraag daarom altijd naar de mogelijkheden bij Munniksma, de Boer & Palali.

Maak direct een afspraak voor passend en persoonlijk advies

afspraak maken