Arbeidsongeschiktheidsverzekering in de praktijk

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) geeft u als ondernemer een inkomen als u door ziekte of een ongeval niet kunt werken. Bij het afsluiten van een AOV kunt u kiezen uit vele opties in dekkingen en polisvoorwaarden. U kunt bijvoorbeeld zelf de lengte van de uitkeringsduur bepalen. Dit heeft invloed op de premie. Maar wat betekent die optie voor uw situatie? Lees hier een voorbeeld van een arbeidsongeschiktheidsverzekering in de praktijk.

Praktijkvoorbeeld arbeidsongeschiktheidsverzekering

Een zelfstandig ondernemer is systeemplafond bouwer in de bouwsector. Een fysiek zwaar beroep dus. Hij is 48 jaar en bij het informeren naar een arbeidsongeschiktheidsverzekering komt hij erachter dat deze voor hem zeer prijzig is. Hij kiest daarom voor een uitkeringsduur van 5 jaar. De premie voor de arbeidsongeschiktheidsverzekering wordt na één jaar arbeidsongeschiktheid stopgezet.

De ondernemer wordt daadwerkelijk arbeidsongeschikt. Hij kan niet langer zijn werk als zelfstandig ondernemer in de bouw uitoefenen. Dankzij zijn arbeidsongeschiktheidsverzekeraar krijgt hij nu vijf jaar lang een uitkering. Deze jaren gebruikt hij om een opleiding tot docent te volgen. Na deze vijf jaar met de AOV uitkering, heeft hij werk als docent op een school voor technisch onderwijs.

Betaalbare polis

U kunt kiezen welke dekking bij u past en zo de verzekering bij uw situatie aanpassen. Door bijvoorbeeld een uitkeringsduur van vijf jaar te kiezen valt de polis een stuk lager uit. Het kan zijn dat een AOV op deze manier ineens wel een mogelijkheid voor u is. Een hele uitkomst! De periode van uitkering kan een brug vormen waarin u kunt herstellen en aan een plan kunt werken om weer aan een eigen inkomen te komen. Het geeft u de tijd om te solliciteren en u eventueel bij te scholen.

Heeft u vragen over de opties bij een arbeidsongeschiktheidsverzekering? Neem dan contact op met één van onze adviseurs.